Aerogel isolatie

€56,67
Beschikbaarheid: Op voorraad (96)

Aerogel isolatie in matvorm

 

Aerogel in de vorm van een mat is de meest effectieve thermische isolatie ter wereld. De aerogelmat is een poreuze substantie met uitzonderlijk goede thermische isolatie-eigenschappen dankzij de zeer grote aantal met lucht gevulde poriën in de structuur. De lucht blijft opgesloten in het silicaskelet en vormt tot 99,8% van het volume in de poriën. De poreuze structuur is klein genoeg om de effecten van convectie en warmtestraling te minimaliseren. De structuur van het silicaskelet zorgt ervoor dat de aerogel werkt als een vast lichaam en een zwakke geleider.

De aerogelmat is een uitstekend isolatiemateriaal dat zijn essentiële functie perfect vervult - het biedt thermische isolatie, plus extra voordelen dankzij zijn unieke eigenschappen. Als plastic materiaal kan het gemakkelijk worden gegoten en in de juiste vorm worden gesneden. Samen met zijn geringe dikte betekent dit dat het zeer goed werkt als isolator voor koudebruggen, moeilijk bereikbare oppervlakken en constructies waar het gebruik van dikkere isolatie om architectonische redenen beperkt is.

De ontvlambaarheidsklasse van het materiaal is getest door het gerenommeerde Exova Warringtonfire Institute en alle parameters zijn bevestigd door Technical Approval No. AT-15-9765/2016. De mat heeft ook een hygiënecertificaat uitgegeven door het Nationaal Instituut voor Hygiëne.

HOGE ENERGIE-EFFICINTIE
De Evergel aerogelmat heeft zeer goede thermische isolatie-eigenschappen, met een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,018 W/mK. Als resultaat vervangt Evergel 13 mm met succes conventionele 30 mm dikke isolatie.

 

BRANDVEILIGHEID
De aerogelmat is bestand tegen hoge temperaturen, de mat voldoet aan de meest veeleisende normen van brandbeveiliging. Het heeft de Europese ontvlambaarheidsklasse A2, s1, -d0, wat betekent dat het onbrandbaar is, geen gevaarlijke rook produceert en geen vuur verspreidt, en tevens brandveilig isoleert.

DUURZAAMHEID
De aerogel mat is een duurzaam materiaal dat jarenlang zijn eigenschappen behoudt. Het is ook hydrofoob en bestand tegen externe factoren en chemische en biologische corrosie. De mat loopt geen schade op onder druk.

 

GELUIDSDICHTE EIGENSCHAPPEN
Dankzij de poreuze en open structuur is de aerogel mat een uitstekende akoestische isolator. Het materiaal hecht nauw aan de structurele elementen van het gebouw, waardoor eventuele openingen waardoor geluid kan binnendringen, worden geëlimineerd.

 

DAMPDOORLATENDHEID
De aerogel-mat is volledig hydrofoob, maar toch ademend en dampdoorlatend. Het droogt vocht van de muren en voorkomt corrosie.

 

RUIMTEBESPAREND
De lage isolatiedikte en hoge pakkingsdichtheid zorgen voor een aanzienlijke verlaging van de transport- en opslagkosten in vergelijking met stijve, gegoten materialen.

TECHNISCHE INFORMATIE

 
Eigendom Waarde Onderzoeksmethode
Opgegeven thermische geleidbaarheidscoëfficiënt λ bij een temperatuur van 10°C, W/mKm 0,018 PN-EN 12667:2002
Waterdampdiffusieweerstandsfactor μ 4,8 PN-EN 12086:2013
Maatvastheid onder de gedefinieerde temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden (+70°C en 90%) ± 10% PN-EN 1604:2013
Treksterkte, kPa:
- langs vezels
- over vezels
≥ 300
≥ 1000
PN-EN 1798:2009
Relatieve rek bij breuk, %:
- langs vezels
- over vezels
≥ 19
≥ 23
PN-EN 1798:2009
Maximale toepassingstemperatuur 675°C PN-EN 14706:2013
Emissie van vluchtige organische stoffen (VOS) Emissie onder de toegestane concentraties schadelijk voor de gezondheid UA GW VIII.21/2011
Klasse van reactie op brand A2-s1, d0 PN-EN 13501-1+A1:2010

VERGELIJKING VAN DE EIGENSCHAPPEN VAN EVERGEL EN ANDERE ISOLATIEMATERIALEN

 
Parameter aerogelmat piepschuim Minerale wol
Thermische geleidbaarheidscoëfficiënt 0,018 W/mK 0,031 – 0,042 W/mK 0,030 – 0,045 W/mK
Klasse van reactie op brand Klasse A, eerste klasse Klasse E Klasse A, eerste klasse
Maximale toepassingstemperatuur 675˚C 80 C 600 – 800 C
Treksterkte: over vezels: ≥300 kPa langs vezels: ≥ 1.040 kPa ≥100 kPa ≥10 kPa
Gedrag in contact met water uitzonderlijk water- en vochtbestendig, hydrofoob water- en vochtbestendig, neemt geen water op uit de lucht lage weerstand tegen omstandigheden van hoge vochtigheid, hygroscopisch;
Weerstand tegen chemische factoren resistent niet bestand tegen organische oplosmiddelen resistent
Geluidsisolatie zeer goed arm zeer goed
Hittebestendigheid van isolatie voor dikte 13 mm 0,722 m2K/W 0,351 m2K/W
(dla śr. Λ=0,037 W/mK)
0,344 m2K/W
(dla r. Λ=0,038 W/mK)

TOEPASSING

 
 

INDUSTRIE
Aerogelmatten worden veel gebruikt in de industrie, met name in de verwarmingssector. Ze werken goed bij de isolatie van pijpleidingen voor hoge temperaturen, ovens, open haarden en overal waar conventionele isolatie vanwege de dikte niet kan worden gebruikt.

 

TRANSPORT
Onze isolatoren werken uitstekend in verschillende vervoerswijzen, waaronder schepen, rollend materieel, tankers, caravans en jachten. Ze zorgen voor minimaal warmteverlies, ruimtebesparing en akoestisch comfort.

 

CONSTRUCTIE
Door hun geringe dikte en lage warmtegeleidingscoëfficiënt werken aerogelmatten buitengewoon goed in de bouw. Ze bieden een zeer goede isolatie voor eventuele koudebruggen en zijn ook geschikt voor de isolatie van vensterbanken, balkons en raam- en deurschrijnwerk.

 

TOERISTISCHE UITRUSTING
Aerogelmatten worden veel gebruikt bij de isolatie van alledaagse voorwerpen zoals toeristische uitrusting (tenten, slaapzakken, thermosflessen, thermische tassen), evenals winterschoenen en -kleding. Ze bieden weerstand tegen extreme temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen